agromonitor: Calendarul grădinarului în luna iunie

Calendarul grădinarului în luna iunie

| Vegetal | de

Etichete: , , ,

gradina-lucrari-calendar-iunie

In luna iunie incepe una din cele mai importante lucrari care trebuie efectuata vara: indepartarea partilor ofilite de pe plantele din balcoane si terase. Pe langa aceasta, trebuie efectuate fertilizari iar in zilele calde plantele trebuie udate din abundenta.

In gradina, in luna iunie se seamana ultimele seminte de plante anuale. Arbustii de toamna si helenium se tund circa 10 cm. Aubrieta si gascarita trebuie tunse astfel incat sa ramana compacte.

Toti arbustii de un an care infloresc primavara se tund direct dupa inflorire, astfel incat sa fie asigurata o inflorire puternica in anul urmator.

Trandafirii trebuie verificati sa nu aiba paduchi de frunze iar eventualele atacuri trebuie imediat combatute!

Gazonul trebuie in continuare tuns in mod regulat, in lunile calde de vara aceasta operatiune putand fi efectuata dupa-amiaza tarziu sau seara.

Calendar gradina de legume in luna iunie

Straturile recoltate trebuie reinsamantate, astfel incat suprafata sa se acopere din nou.

In aceasta perioada trebuie insamantate in continuare diferitele soiuri de salata iar de la mijlocul lui iunie andive si ridichi.

Ridichile se insamanteaza vara si in penumbra.

In zilele in care soarele este foarte puternic, ridichile trebuie din timp udate. Pentru foeniculum la mijlocul lui iunie incepe perioada scurta de insamantari.

Fasolea si gulia se insamanteaza in continuare.

Verzele tinere trebuie sa fie in pamant pana la mijlocul lunii. Intre timp, in zilele cu cer acoperit sau spre seara straturile trebuie ingrijite cu compost.

La revent se incheie recoltatul la mijlocul lunii; la straturile de sparanghel recoltatul se incheie la sfarsitul lunii. In gradinile de zarzavat trebuie reinsamantate straturile de marar si asmatui.

Arpagicul trebuie tuns frecvent astfel incat sa creasca puternic. Fasolea verde poate fi insamantata direct langa fasolea aflata in crestere.

Rosiile trebuie dezlegate iar vrejurile trebuie rupte.

In aceasta luna trebuie recoltate salate de diferite soiuri, spanacul, mazarea, anasonul, ridichile, ridichile mari, varza timpurie, mararul, tarhonul, patrunjelul si rozmarinul.

Iunie in pomicultura

Zmeura trebuie rarita si culeasa in mod regulat. Sunt acum gata de recoltat capsunile si coacazele; stratul de mulci trebuie completat permanent. Ciresele care se coc trebuie protejate cu o plasa fina contra pasarilor.

Merele si perele trebuie rarite iar surplusul de fructe trebuie indepartat.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor