agromonitor: Buzău: Noi produse tradiționale atestate la nivel național

Buzău: Noi produse tradiționale atestate la nivel național

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , ,

Șapte noi produse alimentare vor fi atestate ca produse tradiționale în județul Buzău.

Potrivit directorul Direcției Județene Agricole (DJA), Marian Grigoraș, acestea sunt cârnații de Pleșcoi cruzi și uscați, micii de casă, piept de porc crud afumat, mușchi țărănesc crud-afumat, leber de casă, tobă de casă și cârnați de casă afumați de porc.

Documentația pentru atestarea lor, potrivit noii legislații, a fost depusă de o firmă din zona Pleșcoi-Berca.

Direcția Agricolă a anunțat că se află în lucru procedura de atestare pentru bulionul din roșii de Buzău și covrigii de Buzău, dar și pentru soiurile de vin Tămâioasă de Pietroasele și Fetească neagră de Pietroasele, fiind în lucru documentația necesară.

Procedura de atestare a produselor tradiționale este reglementată de Ordinul nr. 724 din 29 iulie 2013.

Primul produs tradițional a fost atestat în luna martie a acestui an.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor