agromonitor: Buletin agrometeorologic pentru perioada 17 – 23 iunie 2014

Buletin agrometeorologic pentru perioada 17 – 23 iunie 2014

| Actualitate, Agrometeo | de

Etichete: , ,

Perioada 17 – 23 iunie 2014 va fi normala din punct de vedere termic, cu maxime cuprinse între 15…28°C si minime situate între 8…18°C, în aproape toata tara, informeaza buletinul publicat de Administratia Nationala de Meteorologie.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin ploi sub forma de aversa, dar si torentiale, fiind însotite de descarcari electrice, intensificari temporare ale vântului si caderi de grindina, în cea mai mare parte a teritoriului.

De asemenea, se pot înregistra cantitati de apa mai însemnate din punct de vedere agricol.

În cultura grâului de toamna, aprovizionarea cu apa accesibila plantelor pe adâncimea de sol 0-100 cm, se va situa în limite satisfacatoare pâna la apropiate de optim si optime, în majoritatea zonelor de cultura ale tarii.

Deficite de umiditate în sol (seceta pedologica moderata si puternica) se vor înregistra în Maramures, Crisana, cea mai mare parte a Banatului, Dobrogei, nordul, vestul si local în centrul Transilvaniei, estul Munteniei, sud-estul Moldovei.

Rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-50 cm, în cultura de porumb, se va încadra în limite satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, în cea mai mare parte a regiunilor agricole. Seceta pedologica moderata si puternica se va semnala în Maramures, Crisana, pe suprafete extinse din Dobrogea, nordul si vestul Transilvaniei, estul Munteniei, sud-estul Moldovei.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor