Baciu, LAPAR: În zone agricole cu tradiție vezi porumbul până la genunchi, e strigător la cer

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiei Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, a declarat săptămâna aceasta, în cadrul unei conferințe, că agricultura trebuie făcută de specialiști, nu de impostori.

agricultura-subzistentaEl a deplâns starea agriculturii românești care este încă tributară subzistenței. Asta înseamnă producții mici, suprafețe mici, mecanizare rudimentară.

„Agricultura în România se face, încă, pe suprafeţe foarte mici, rudimentar, cu utilaje care ar fi trebuit să fi fost de mult piese de muzeu. Ne clasăm pe ultimul loc în Europa, din punctul de vedere al interesului autorităţilor pentru agricultură şi al finanţării sectorului. Prin cedarea terenurilor agricole către alte ţări, vom face din ce în ce mai mult o agricultură de subzistenţă. Fermierii sunt decapitalizaţi, iar băncile au înţeles foarte greu că trebuie să finanţeze şi acest domeniu. În agricultură au intrat şi fel de fel de impostori. Au încercat marea cu degetul, au luat bani de la bănci, după care le-au lăsat în gaură”, a spus președintele LAPAR.

Acesta a subliniat că prin comparaţie cu alte ţări europene ca Franţa sau Spania, ţara noastră este mult mai slab dezvoltată.

„Ne mândrim cu recolte de 2.000 de kilograme de grâu şi de 4.000 de kilograme la porumb, dar culturile noastre reprezintă 30% din producţia de cereale a Franţei. Am distrus şi sistemul de irigaţii. În 1990, România iriga 3,3 milioane de hectare de teren agricol, iar Spania 300.000. Azi, în Spania sunt irigate 3,3 milioane de hectare, iar în România doar 300.000 de hectare. În zone agricole de tradiţie, Ialomiţa şi Buzău, vezi porumbul până la genunchi, iar recoltele sunt de numai 1.500 de kilograme la hectar. Aşa ceva e strigător la cer”, a mai declarat Laurențiu Baciu.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde