Austriecii de la Agrana produc aproape jumătate din sfecla de zahăr românească

| Cereale şi plante tehnice, Vegetal | de

Etichete: , , ,

sfecla-de-zahar-agrana

În anul 2011, România a produs o cantitate de 675.000 tone de sfeclă de zahăr pe o suprafață de 18.800 hectare. Anul trecut, producţia de sfeclă de zahăr s-a majorat cu 12%, pe fondul unei creşteri a suprafeţei cultivate cu 47,4%.

Din totalul producției românești de sfeclă, austriecii de la Agrana dețin o cotă importantă. Potrivit spuselor lui Mihai Dumitriu, director materie primă la Agrana, compania are în prezent o cotă de peste 40 la sută.

„Suntem cel mai mare cultivator de sfeclă de zahăr din ţară. Din suprafaţa totală de 27.500 ha, cât s-au cultivat anul trecut cu sfeclă de zahăr la nivel naţional, Agrana deţinea în jur de 13.700 ha. Se vede clar proporţia! Producem aproape jumătate din producţia de sfeclă a ţării”, a declarat acesta într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Ziarul Ceahlăul.

El a adăugat că „relaţia contractuală între Agrana şi cultivatorii de sfeclă de zahăr este foarte bună” și a explicat că pe lângă parteneriatele încheiate cu agricultorii, Agrana cultivă sfeclă proprie pe pe o suprafaţă totală de peste o mie de hectare.

„Vrem să securizăm o anumită producţie, să demonstrăm că putem face producţie cu forţe proprii, începînd de la pregătirea solului, semănat, întreţinerea culturii şi recoltat. Totul se face de către Agrana. În esenţă, la asta se rezumă conceptul Sfeclă Agrana proprie. Eu zic că, în scurt timp, putem realiza o producţie medie de 40-45 tone/ha”, a mai explicat directorul.

  1. zahar - 22-5-2013, 1:45

    Hai sa va dau cateva cifre sa plangeti: In 1989, aveam 33 de fabrici, au mai ramas 4 iar cea mai mare e controlata de Austria.

    Tot in 1989, consumul de zahar in Romania era asigurat EXCLUSIV din sfecla cultivata aici. Nu exista trestie de zahar, nu existau importuri. Doar sfecla de a noastra.

    In 1989, productia de sfecla era de vreo SAPTE milioane de tone, fata de sapte sute de mii cat spuneti ca s-a facut anul trecut. DE ZECE ORI MAI PUTIN!

    Motivul? Pai Romania are o cota de zahar (adica atat ne de voie UE) de vreo 140.000 de tone. Romanii consuma 500.000! Adica avem voie sa producem mai putin de o treime din cat consumam, restul se importa.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde