Atestate profesionale pentru pescarii din Delta Dunării

| Actualitate, Intern | de

Etichete:

Peste 80 de pescari din județul Tulcea au susținut, ieri dimineață, examenul final de absolvire a unui curs de formare profesională inițiat de Federația Organizațiilor Producătorilor de Pește Delta Dunării (FOPPDD), aceștia urmând să-și poată practica meseria în orice țară europeană.

„Niciunul din absolvenții seriei anterioare nu a picat acest examen, cele mai mici note obținute de absolvenți fiind de 7. Frapant este că cei tineri au aceste note, în timp ce pescarii cu vârste mai mari de 40 de ani au primit note de 9 și 10”, a declarat pentru Agerpres președintele FOPPDD, Dan Verbina.

Potrivit sursei citate, primii absolvenți ai cursului de formare profesională și-au primit deja diplomele, acestea având antetul Ministerului Muncii și al Ministerului Educației Naționale.

„Intenționăm să organizăm cursuri și pentru meseria de ghid turistic în Delta Dunării. Dacă pentru munte avem ghizi montani și nu sunt obligatorii studii minime de liceu, în Delta Dunării nu putem face cursuri decât pentru persoane care au absolvit o unitate liceală. Grav este faptul că dacă persoanele în vârstă au studii liceale, cei tineri nu le au, iar acum, dacă în toată Delta găsim două grupe de câte 28 de persoane cu studii liceale, e foarte bine”, a menționat președintele FOPPDD, Dan Verbina.

Pentru realizarea cursurilor de formare a ghizilor turistici în Delta Dunării, FOPPDD va depune cerere de finanțare la Grupul local pentru pescărie durabilă în Delta Dunării și va face demersurile necesare pentru modificarea legislației în domeniul muncii în beneficiul pescarilor din Rezervație. În luna martie, alți 84 de pescari din județul Tulcea au absolvit cursul inițiat de FOPPDD, cu sprijin financiar european.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde