agromonitor: Atestate profesionale pentru pescarii din Delta Dunării

Atestate profesionale pentru pescarii din Delta Dunării

| Actualitate, Intern | de

Etichete:

Peste 80 de pescari din județul Tulcea au susținut, ieri dimineață, examenul final de absolvire a unui curs de formare profesională inițiat de Federația Organizațiilor Producătorilor de Pește Delta Dunării (FOPPDD), aceștia urmând să-și poată practica meseria în orice țară europeană.

„Niciunul din absolvenții seriei anterioare nu a picat acest examen, cele mai mici note obținute de absolvenți fiind de 7. Frapant este că cei tineri au aceste note, în timp ce pescarii cu vârste mai mari de 40 de ani au primit note de 9 și 10”, a declarat pentru Agerpres președintele FOPPDD, Dan Verbina.

Potrivit sursei citate, primii absolvenți ai cursului de formare profesională și-au primit deja diplomele, acestea având antetul Ministerului Muncii și al Ministerului Educației Naționale.

„Intenționăm să organizăm cursuri și pentru meseria de ghid turistic în Delta Dunării. Dacă pentru munte avem ghizi montani și nu sunt obligatorii studii minime de liceu, în Delta Dunării nu putem face cursuri decât pentru persoane care au absolvit o unitate liceală. Grav este faptul că dacă persoanele în vârstă au studii liceale, cei tineri nu le au, iar acum, dacă în toată Delta găsim două grupe de câte 28 de persoane cu studii liceale, e foarte bine”, a menționat președintele FOPPDD, Dan Verbina.

Pentru realizarea cursurilor de formare a ghizilor turistici în Delta Dunării, FOPPDD va depune cerere de finanțare la Grupul local pentru pescărie durabilă în Delta Dunării și va face demersurile necesare pentru modificarea legislației în domeniul muncii în beneficiul pescarilor din Rezervație. În luna martie, alți 84 de pescari din județul Tulcea au absolvit cursul inițiat de FOPPDD, cu sprijin financiar european.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde

05.02.2018 - 6:19
Florin spune: Pot sa ofer 100 de iepuri pt carne in fiecare luna cate o 100 de buc in fiecare luna momentan un nr de telefon 0756216299 astept un rasp cine preia carnea de iepuri sau la email florin.temian90@gmail.com raspunde

05.02.2018 - 6:16
Anonim spune: Pot sa ofer iepuri pt carne 100 la o luna nr contact 0756216299 raspunde

13.01.2018 - 8:42
Racolta spune: Buna ziua , detin 30 de iepuroaice de Urias De Transilvania . As vrea sa extind mini ferma mea doar ca am nevoie de piata de desfacere . Intrebarea mea este cat plateste abatorul kg in viu . Va multumesc raspunde

publicitate agromonitor