agromonitor: Atestate profesionale pentru pescarii din Delta Dunării

Atestate profesionale pentru pescarii din Delta Dunării

| Actualitate, Intern | de

Etichete:

Peste 80 de pescari din județul Tulcea au susținut, ieri dimineață, examenul final de absolvire a unui curs de formare profesională inițiat de Federația Organizațiilor Producătorilor de Pește Delta Dunării (FOPPDD), aceștia urmând să-și poată practica meseria în orice țară europeană.

„Niciunul din absolvenții seriei anterioare nu a picat acest examen, cele mai mici note obținute de absolvenți fiind de 7. Frapant este că cei tineri au aceste note, în timp ce pescarii cu vârste mai mari de 40 de ani au primit note de 9 și 10”, a declarat pentru Agerpres președintele FOPPDD, Dan Verbina.

Potrivit sursei citate, primii absolvenți ai cursului de formare profesională și-au primit deja diplomele, acestea având antetul Ministerului Muncii și al Ministerului Educației Naționale.

„Intenționăm să organizăm cursuri și pentru meseria de ghid turistic în Delta Dunării. Dacă pentru munte avem ghizi montani și nu sunt obligatorii studii minime de liceu, în Delta Dunării nu putem face cursuri decât pentru persoane care au absolvit o unitate liceală. Grav este faptul că dacă persoanele în vârstă au studii liceale, cei tineri nu le au, iar acum, dacă în toată Delta găsim două grupe de câte 28 de persoane cu studii liceale, e foarte bine”, a menționat președintele FOPPDD, Dan Verbina.

Pentru realizarea cursurilor de formare a ghizilor turistici în Delta Dunării, FOPPDD va depune cerere de finanțare la Grupul local pentru pescărie durabilă în Delta Dunării și va face demersurile necesare pentru modificarea legislației în domeniul muncii în beneficiul pescarilor din Rezervație. În luna martie, alți 84 de pescari din județul Tulcea au absolvit cursul inițiat de FOPPDD, cu sprijin financiar european.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor