agromonitor: Argeș: Atelier de meșteșuguri și încondeiat ouă, astăzi la Golești

Argeș: Atelier de meșteșuguri și încondeiat ouă, astăzi la Golești

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , ,

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești, județul Argeș, organizează astăzi începând cu ora 11.00, în parcul Goleștilor, ediția a VIII-a a atelierului de încondeiat ouă.

incondeierea-oualor-oua-incondeiate

Încondeierea ouălor este un obicei străvechi în tradiția românească. Ouăle încondeiate sunt o dovadă vie a datinilor, credințelor și tradițiilor pascale, reprezentând un element inedit al spiritualității românești.

Potrivit tradiției, ouăle roșii se numesc merișoare, iar cele cu modele, de la o zonă la alta, poartă denumirea de ouă împistrite, încondeiate, scrise, picate (cu ceară), muncite sau chinuite, primul ou încondeiat sau de încercare fiind numit cearcă.

La eveniment vor participa copii și elevi de la școli generale din Pitești, Câmpulung și Ștefănești, însoțiți de cadre didactice. Aceștia vor fi inițiați în tainele încondeierii ouălor, sub îndrumarea creatoarei populare Liliana Bursuc, din Galeș — Argeș.

Muzeul va oferi participanților vopsele, ceară de albine și condeie, iar colecția de ouă încondeiate a Muzeului Golești va constitui sursa de inspirație pentru creația micilor ucenici.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor