agromonitor: Administrația „Apele Române” a finalizat harta zonelor cu risc de inundații

Administrația „Apele Române” a finalizat harta zonelor cu risc de inundații

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , ,

Administraţia Naţională ”Apele Române” (ANAR) a finalizat elaborarea și actualizarea hărților de risc la inundații.

Hărțile de hazard, întocmite pentru trei scenarii de inundații, reprezintă documentele prin care este prezentată extinderea zonelor potențial inundabile din albiile majore ale râurilor (inclusiv adâncimi) pentru viituri al căror debit maxim este caracterizat de următoarele probabilități de depășire: 0,1% (mică), 1% (medie) și 10% (mare).

Hărțile de risc la inundații constituie documentele care indică zonele inundabile în diverse scenarii pagubele materiale și umane potențiale.

În țară, zonele cu cel mai mare risc de inundații sunt Bazinul inferior al Siretului, zona Banatului și bazinul Prutului.

Potrivit lui Vasile Pintilie, director general al Administrației Naționale, „nu vom mai putea construi în acele zone cu riscuri de inundații. Trebuie să avem în vedere protecția acelor zone. Toți cei care fac asigurări au posibilitatea să analizeze cât mai corect valoarea obiectivelor asigurate și a populației”.

În România, inundațiile produc pagube anual atât în zonele rezidențiale cât și agricultorilor.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor