ANIF Ialomița încasează taxe, dar nu poate presta servicii fermierilor

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , ,

Trei asociații agricole din comuna Bordușani, județul Ialomița, îi acuză pe cei de la filiala județeană a ANIF că le-au încasat un avans pentru servicii dar când a fost vorba să le presteze, nu au făcut nimic. „Să își dea demisia dacă nu sunt buni de nimic”, spun reprezentanții fermierilor.

inundatii-bordusani Potrivit ziarului ialomițean Independent, Asociația Crescătorilor de Animale Bordușani, Asociația Crescătorilor de Animale «Ciobănașul» din Cegani și SC Lider Sistem SRL din Bordușani au avut peste 100 de hectare de teren cultivat sub ape, datorită inundațiilor provocate de revărsarea Dunării.

Ei au cerut intervenția ANIF pentru desecare.

„Ne-au spus că se rezolvă. Luni se fac 4 săptămîni, iar apa a distrus tot… Nu au tras o lingură de apă. Dar banii ni i-au luat, 1000 de lei fiecare, avansul… Directorul, Ionuț Popescu, cînd l-am sunat să-l întreb de ce nu merge stația, fugea de mine. Iar Duțu, ăla pe care ni l-a trimis ca să dea drumu’ la stație, m-a pus pe mine să plătesc uleiul din transformatoare, dacă vreau să facă desecarea. Adică să plătesc eu din buzunare 80 de milioane în locul lor!”, le-a explicat jurnaliștilor de la Indepent vicepreședintele Crescătorilor de Animale din Bordușani, Ionuț Bîlbîie.

În replică, Ionuț Popescu, directorul ANIF Ialomișa, spune că „am descoperit că uleiul din transformatoare a fost sustras… Bănuiala noastră este că el a fost sustras pentru a fi folosit pentru tractoarele din zonă. În aceste condiții, ne-a fost imposibil să onorăm solicitarea”.

Lucrările care ar fi putut salva 100 de hectare de culturi și peste 200 de hectare de islaz s-au împotmolit, astfel, în 8000 de lei, contravaloarea uleiului furat din instalațiile ANIF.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde