agromonitor: ANIF Ialomița încasează taxe, dar nu poate presta servicii fermierilor

ANIF Ialomița încasează taxe, dar nu poate presta servicii fermierilor

| Actualitate, Intern | de

Etichete: , , , , ,

Trei asociații agricole din comuna Bordușani, județul Ialomița, îi acuză pe cei de la filiala județeană a ANIF că le-au încasat un avans pentru servicii dar când a fost vorba să le presteze, nu au făcut nimic. „Să își dea demisia dacă nu sunt buni de nimic”, spun reprezentanții fermierilor.

inundatii-bordusani Potrivit ziarului ialomițean Independent, Asociația Crescătorilor de Animale Bordușani, Asociația Crescătorilor de Animale «Ciobănașul» din Cegani și SC Lider Sistem SRL din Bordușani au avut peste 100 de hectare de teren cultivat sub ape, datorită inundațiilor provocate de revărsarea Dunării.

Ei au cerut intervenția ANIF pentru desecare.

„Ne-au spus că se rezolvă. Luni se fac 4 săptămîni, iar apa a distrus tot… Nu au tras o lingură de apă. Dar banii ni i-au luat, 1000 de lei fiecare, avansul… Directorul, Ionuț Popescu, cînd l-am sunat să-l întreb de ce nu merge stația, fugea de mine. Iar Duțu, ăla pe care ni l-a trimis ca să dea drumu’ la stație, m-a pus pe mine să plătesc uleiul din transformatoare, dacă vreau să facă desecarea. Adică să plătesc eu din buzunare 80 de milioane în locul lor!”, le-a explicat jurnaliștilor de la Indepent vicepreședintele Crescătorilor de Animale din Bordușani, Ionuț Bîlbîie.

În replică, Ionuț Popescu, directorul ANIF Ialomișa, spune că „am descoperit că uleiul din transformatoare a fost sustras… Bănuiala noastră este că el a fost sustras pentru a fi folosit pentru tractoarele din zonă. În aceste condiții, ne-a fost imposibil să onorăm solicitarea”.

Lucrările care ar fi putut salva 100 de hectare de culturi și peste 200 de hectare de islaz s-au împotmolit, astfel, în 8000 de lei, contravaloarea uleiului furat din instalațiile ANIF.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor