agromonitor: Agrinatura Nanov și-a extins suprafețele lucrate în județul Teleorman

Agrinatura Nanov și-a extins suprafețele lucrate în județul Teleorman

| Actualitate, Companii | de

Etichete: , ,

agrinatura

Compania Agrinatura Nanov, subsidiară a britanicilor de la Spearhead International, a preluat acţiunilor firmelor Agronica, Agritac şi a unor active de la Moara Voievoda din județul Teleorman. Agrinatura își extinde, astfel, suprafața cultivată cu alte 1.680 de hectare de teren arabil.

Potrivit anunțului publicat joia trecută de Spearhead, cea mai mare parte a suprafeței de teren agricol care aparținea companiilor preluate este luată în arendă și se întinde pe o rază de 15 km în jurul operaţiunilor pe care subsidiara Spearhead le are în judeţul Tele­or­man, sporind totalul suprafeței lucrate de Agrinatura la 17.700 hectare.

Contrar celor vehiculate în presa centrală și în unele publicații de specialitate, nu este vorba de achiziția de teren agricol, ci de teren luat în arendă.

O analiză realizată de Ziarul Financiar arată că valoarea de piaţă a 1.680 de hectare în arendă în judeţul Teleorman se ridică la aproximativ 4 mil. euro. Tranzacţia este prima anunţată de britanici în România în ultimele 21 de luni după ce anterior ei au preluat 3.000 de hectare în judeţul Dolj.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor