agromonitor: Agricultorii s-au împrumutat de la bănci și IFN-uri 11 miliarde de lei anul trecut

Agricultorii s-au împrumutat de la bănci și IFN-uri 11 miliarde de lei anul trecut

| Credite, Financiar | de

Etichete: , ,

Veronica Toncea, director general al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR), a precizat pentru Agerpres că volumul creditelor acordate în 2013 în sectorul agricol a fost de 11 miliarde de lei, sumă din care 20% a fost garantată prin FGCR.

„Volumul creditelor acordate în agricultură, în anul 2013, a fost de 11 miliarde lei, iar aproape 20% din această sumă a fost garantată de noi. Poate nu este mult, dar este o etapă şi cred că, dacă noi vom fi suficient de eficienţi şi de transparenţi, vom putea să creştem acest nivel, pentru că seriozitatea unui garantor este să fie un partener loial şi cinstit în etapa negocierii unei convenţii. Tot ceea ce negociem la semnarea convenţiei sunt lucruri transparente şi sunt la îndemâna băncii, este o garanţie recunoscută de BNR şi pentru ea nu se constituie provizioane, pentru că lucrăm pe bani publici”, a declarat, pentru Agerpres, Veronica Toncea.

Potrivit acesteia, numărul solicitărilor a crescut de la începutul anului 2014, datorită fondurilor adresate fermierilor mici și mijlocii.

“Ca expunere avem aproape 700 de milioane de euro şi peste 2.050 de beneficiari ai PNDR, care şi-au putut realiza obiectivele de investiţii cu ajutorul nostru privind accesul de finanţare. Numai în trimestrul I din acest an, datorită schimbării principiilor pe ultimele măsuri lansate şi creşterii adresabilităţii către fermele de familie, s-a dublat numărul solicitărilor de garantare faţă de primul trimestru din 2013. Este un lucru care spune foarte mult”, a adăugat Veronica Toncea.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

Newsletter

Trimitem un singur email pe zi, de luni până vineri.

FORUM

28.06.2017 - 10:19
marian spune: isi bat joc de crescatori raspunde

16.06.2017 - 1:25
Madalin spune: Cati litri are rezervorul? raspunde

23.05.2017 - 11:19
Madalin spune: Buna ziua, doresc sa investesc intr-o ferma de iepuri numai ca ma lovesc, ca si marea majoritatea de cea mai mare problema ci anume piata de desfacere. Acesta este singurul impediment care ma impiedica in acest moment sa investesc intr-o astfel de ferma. Daca imi poate da cineva un sfat in acest sens il primesc cu mare drag. O zi buna raspunde

20.04.2017 - 12:38
Nicolae spune: Bună ziua! Aș dori să știu dacă exista abator de iepuri în românia,Și ce rase se primesc! raspunde

18.04.2017 - 8:24
Aura Stefanescu spune: Foarte interesant subiectul. Doresc sa primesc articolul complet. Mulțumesc frumos, Aura Stefanescu raspunde

17.04.2017 - 5:19
nicusor spune: exportul e singura varianta,sau eu as fi dispus sa ne unim cativa si sa facem un abator,de bani nu ar fi o problema,varianta e punctele de desfacere din abator mai departe raspunde

publicitate agromonitor