Agricultorii cărora le-au fost calamitate culturile vor fi scutiți de impozit

| Financiar, Impozite şi taxe | de

Etichete: ,

Guvernul a aprobat astăzi, la propunerea Ministerului Finanțelor Publice, Ordonanța de urgență care cuprinde modificări ce vizează, în principal, îmbunătățirea relației contribuabililor cu organele fiscale, prin introducerea posibilității comunicării în format electronic, precum și măsuri de sprijin pentru agricultorii care au înregistrat pierderi din cauza unor calamități provocate de condițiile meteorologice nefavorabile.

vizează sprijinirea agricultorilor impuși la normă de venit care au înregistrat pagube, în cursul anului 2013, din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile sau extreme.

Astfel, se diminuează, proporțional cu gradul de calamitate al producției agricole, impozitul pe venitul din activități agricole datorat pentru anul fiscal 2013 de contribuabilii care au desfășurat activități agricole individual sau în asociere, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

a) impozitul a fost stabilit pe bază de norme de venit;

b) pentru producția agricolă nu au fost încheiate polițe de asigurare;

c) producția a fost calamitată în proporție de peste 30%. Gradul de calamitate se dovedește cu documentul emis de autoritatea competentă, în condițiile legii.

Eșalonarea la plată a datoriilor

Un alt punct al actului normativ se referă la flexibilizarea condițiilor de acordare și menținere a eșalonărilor la plată a obligațiilor bugetare. Ordonanța de Urgență prevede extinderea ariei creanțelor care pot fi eșalonate la plată, incluzând în această categorie:

  • Creanțele stabilite de alte organe și transmise spre recuperare ANAF
  • Diferențele de obligații fiscale stabilite prin declarațiile fiscale și declarații rectificative de către contribuabili în perioada de derulare a unei eșalonări.

Pot forma obiect al garanțiilor inclusiv bunurile mobile care, deși au durata normală de funcționare expirată, au fost supuse reevaluării potrivit regulilor contabile în vigoare.

Extinderea ariei creanțelor care pot fi reeșalonate la plată are scopul, pe de o parte, să crească gradul de recuperare a obligațiilor fiscale deținute de către contribuabil, iar, pe de altă parte, să sprijine menținerea activității contribuabililor viabili din punct de vedere economic și care au un comportament pozitiv arătat tocmai prin intenția de plată, eșalonată, a obligațiilor bugetare.

De asemenea, vor fi reglementare situațiile în care contribuabilul solicită înlocuirea sau redimensionarea garanției, iar soldul sumelor rămase din eșalonare este inferior plafonului reglementat de ordonanță (de până la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice și, respectiv, 20.000 lei în cazul persoanelor juridice). Astfel, se propune ca în aceste situații, organul fiscal să procedeze la eliberarea garanțiilor, întrucât contribuabilii aflați în situații similare care solicită eșalonarea sumelor al căror cuantum este sub plafon, nu trebuie să depună garanții.

Prin eliberarea garanțiilor de către organul fiscal, acestea pot fi utilizate de către contribuabili pentru dezvoltarea activității.

Care este opinia ta?

Pe acelasi subiect:

publicitate - Agromonitor ofera publicitate prin banner sau linkuri platite in aceasta pagina. Tarife promotionale! Mai multe detalii aici!

FORUM

28.05.2018 - 12:51
Nagy Gabriel spune: Bună. Ma numesc Gabriel și am încercat cu spirt și nu are efect, dacă aveți și alta metoda va rog să-mi spuneți. Mulțumesc mult. raspunde

02.05.2018 - 12:31
Giorgiana spune: Buna ziua, Am primit si eu cadou un Bonsai Ficus Microcarpa Ginseng. Dupa cateva zile au inceput sa ii cada destul de multe frunze. Mentionez ca este pozitionat intr-o zona luminoasa dar nu in raze directe. De udat incerc sa il ud la cateva zile astfel incat sa fie pamantul mereu umed. Desi am citit ca este normal ca in primele 2-3 saptamani este normal sa ii cada frunzele, fiind sensibil la mutare, ma tem sa nu ajunga sa ramana si chel. Imi puteti da ceva sfaturi in aceasta privinta va rog? Giorgiana raspunde

15.04.2018 - 2:07
iulian spune: Vasele albastre sunt foarte eficiente, plantand un pom, am uitat o stropitoare albastra, care spre surprinderea mea am gasito plina cu acest daunator. Am umplut mica livada care o am cu vase albastre iar recolta de daunatori (spre surprinderea mea) a fost foarte mare. Succes tuturor. raspunde

18.03.2018 - 9:59
Eduard gabriel spune: Salut sunt crescator de urechiati si detin o micro ferma in comuna LIPANESTI PH as dori sa iau legatura cu dumneavoastra ma gasiti la nr 0727035143 pot creste orice rasa de iepure si in nr foarte mare daca este nevoie raspunde

18.03.2018 - 4:11
Anonim spune: Cum pot lua legatura cu patronul abatorului sunt crescator de iepuri raspunde

05.03.2018 - 2:20
Ionut spune: comercializam custi profesionale de crestere intensiva a iepurilor marca Italiana raspunde